De lente komt eraan!

Deze week gebeurde het. Ik stapte om 7:20 uur de deur uit en ik realiseerde me ineens…Het wordt lichter! De ontspanning die dat gaf, verbaasde me. Ik weet dat ik echt wel een lente- en zomermens ben, maar toch heb ik altijd het idee dat ik de winter eigenlijk ook wel heel mooi vind. Misschien klinkt het gek, raar of vreemd, maar de duisternis vind ik fascinerend. Soms, met een volle maan bijvoorbeeld, sta ik minutenlang te turen uit het brede slaapkamerraam en kan ik ineens bevangen worden door een geluksgevoel. Door het gevoel hoe ontzettend klein we eigenlijk zijn als individu als onderdeel van dat enorme, gigantische, prachtige universum. En tegelijkertijd is dat ook zo mooi. Te weten dat we er allemaal deel van uitmaken op onze eigen manier, met ons eigen pad. Te bedenken dat je van dit soort mooie dingen kan genieten. De maan, de sterren, de duisternis. Een herinnering aan jezelf en aan het grotere geheel. Haha, ik dwaal een klein beetje af.

flowers-small

Ik vind de winter dus echt wel mooi, maar er is iets met die lente en zomer dat mijn hart nog sneller laat kloppen. ‘s-Ochtends om 6 uur opstaan, waarna ik uit het slaapkamerraam de zon al zie opkomen. De vogeltjes die fluiten. Alle vaste planten in de tuin die uit het niets weer beginnen op te komen en zich weer een weg richting de hemel proberen te banen…De lange avonden in de tuin, de warmte nog even op het gezicht. Het zijn die dingen die het leven zo mooi maken. Geluksmomenten.

En sinds deze week is dat bijzondere gevoel er ineens weer…

De lente komt eraan!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s