SERUMS!

Wat doet een serum/ Wat is een serum?
Waarschijnlijk heb je al vaker het woord serum voorbij zien of horen komen op tv, bij de drogist of bij je schoonheidsspecialiste. Maar wat doet een serum nou precies; heb je er ooit wel eens duidelijk uitleg over gehad? Vrees niet, ik ga je in deze blog vertellen wat een serum doet en waar je hem voor gebruikt.

De meeste huidverzorgingsmerken hebben tegenwoordig wel een serum in hun lijn. Naast het gebruik van je dag- en nachtcrème is een serum een hele mooie aanvulling voor je huid.

Wat is een serum nu precies?
Een serum bevat over het algemeen veel vitaminen en antioxidanten in een zeer hoge concentratie. Vaak vind je een serum in een klein flesje en is het zeer vloeibaar. Doordat het vloeibaar is en vaak uit kleinere deeltjes bestaat trekt het dieper in, in de huidlagen. Zo kan een serum dieper zijn werk doen dan een crème die oppervlakkiger zijn werk doet en uit grotere deeltjes bestaat. Dit is ook de reden dat een serum een mooie aanvulling is op je dag/ nachtverzorging, omdat hij net dat beetje extra geeft.

yonka-serum-pro-20-vials-x-3ml-9

Wanneer precies gebruik je een serum?
Je kiest een serum die bij jou huidtype past om de problemen/ specifieke wensen aan te pakken die jij wilt verbeteren. Zo zijn er serums om je huid een flinke boost te geven, tegen roodheid, puistjes/acne, om fijne lijntjes te verzachten,  de huid te liften, hydratatie en pigmentatie te verminderen. Voor alle specifieke huidtype en wensen is er wel een serum te vinden.

Hoe gebruik je een serum?
Een serum zet je als volgt in: na het reinigen van je gezicht breng je als eerst het serum aan op de schone huid en daar overheen breng je de dag/ nachtverzorging. Een serum zit vaak in een flesje met een pipet of een pompje. Een serum is een concentraat dus heb je maar weinig nodig van het product, 1 enkel pipetje of pompje is al meer dan voldoende.

Bij sommige producten is het mogelijk het serum met de dag/ nachtverzorging te mengen. Mijn advies zou zijn om eerst het serum aan te brengen op een schone huid, zo kan het serum goed intrekken en haal je het meest uit het product. Zodra je het gaat mengen zal een gedeelte niet kunnen intrekken en dat is zonde want zo krijg je niet het gewenste resultaat.

Je kunt een serum als kuur inzetten bijvoorbeeld 1 a 2 keer per jaar, specifiek en lokaal, dagelijks als onderhoud of wanneer je een booster wil.

Zou je ook wel eens een serum willen gebruiken? Laat je dan goed adviseren door een professional die kijkt naar je huidtype en goed luistert naar jouw wensen, en over wat wil je bereiken met je huid.

Zij kunnen je goed uitleg geven over hoe het product werkt, wat er precies in zit, hoe je het moet gebruiken en de aanvullende producten die je nodig hebt.

Ik ben erg benieuwd of jij wel eens een serum hebt gebruikt of wil gaan gebruiken.

Liefs,
Joyce

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s