CBD OLIE

Door: Linda Paaij / Spiritual Balance

Je hebt er vast al wel eens over gehoord; CBD-olie…Kennelijk hét geneesmiddel van tegenwoordig. Als natuurgeneeskundig therapeut weet ik dat dat iedere keer wel weer over een bepaald middel wordt gezegd (en vaak valt het te betwijfelen), maar CBD olie is mijns inziens zeker hét middel wat de euforische verhalen die erover verteld worden, waarmaakt.

CBD olie is een uniek voedingssupplement dat voor veel mensen uitkomst kan bieden bij zeer uiteenlopende klachten. Maar de ene olie is de andere niet; er zijn natuurlijk verschillen in merken en leveranciers, maar ook verschillen in de diverse percentages.

CBD olie is sowieso een volledig plantaardig en soms zelfs biologisch product dat gemaakt kan worden van verschillende delen van de hennepplant. Dit kunnen zowel de toppen, de bloemen, de bladeren als ook de stengels zijn. Dit verschilt per producent en dit bepaald deels ook de kwaliteit van de olie.

Hoe werkt CBD-olie precies? En waarom werkt het zo goed?
Ons menselijk lichaam bevat een endo-cannabinoïden systeem. Endo betekent (lichaams)eigen. Endo-cannabinoïden fungeren als signaalgevers en regelen de productie van bijvoorbeeld hormonen. Ook wordt ons complexe immuunsysteem door het cannabinoïden systeem geregeld. Indien dit systeem niet goed in balans is, of indien er een te kort aan cannabinoïden in uw lichaam aanwezig zijn, kunnen er allerlei gezondheidsklachten optreden. Dat het toevoegen van cannabinoïden aan het lichaam allerlei klachten kan verminderen is vanwege voorgaande niet verwonderlijk en voor veel mensen reden om dit eens uit te proberen.

Cannabinoïden komen behalve in levende wezens in de natuur alleen voor in de cannabisplant en heten dan phythocannabinoïden. Phyto betekent plant in het Grieks. Dit verklaart waarom cannabis een medicinale werking heeft, de plantaardige cannabinoïden zijn vrijwel dezelfde stoffen als die het menselijk lichaam ook produceert om processen in het lichaam te sturen. Dit verklaart ook waarom cannabis zo’n lichaamsvriendelijk product is en zo snel kan werken.

Er zijn, zoals gezegd, verschillende percentages in de handel; de lagere doseringen worden vaak ingezet bij huisdieren, en de percentages van 4% zijn heel geschikt voor mensen. Slechts een paar druppels per dag geeft al wonderbaarlijke effecten; daarom wordt CBD ook ingezet bij de meest uiteenlopende klachten. Van slaapproblemen tot epilepsie, van coeliakie tot zenuwpijn, van fibromyalgie tot ADHD, epilepsie, autisme en noem maar op.

Het effect is vaak al na een half uurtje merkbaar, werkt niet verslavend of afhankelijk en maakt niet suf of high. De stof die verantwoordelijk is voor het suffe of highe gevoel is er
namelijk uitgehaald. Wat overblijft is een sterk geneeskrachtig, natuurlijk middel, inzetbaar bij de meest uiteenlopende klachten.

cbd-olie
De Original CBD-olie is o.a. verkrijgbaar bij De Groene Pionier, Boompjesstraat 27 in Strijen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s