BEGIN MET REINIGEN!

Draag je wel eens make-up? Veel, weinig, vaak, zelden?
Of je nu wel of geen make-up draagt, reinigen is de eerste en belangrijkste, maar helaas meest overgeslagen fase naar een mooie, gezonde en stralende huid.

Nu hoor ik je denken: “Maar ik draag nooit make-up, waarom moet ik dan mijn gezicht reinigen met een product en waarom niet alleen met water?”

Gedurende de dag worden we blootgesteld aan allerlei omstandigheden. Van nature maakt je huid talg aan om hem te beschermen tegen invloeden van buitenaf en om hem soepel te houden (mensen met een onzuivere huid hebben vaak een verhoogde talgproductie).  Het talglaagje op de huid in combinatie met de natuurlijke transpiratie zorgt voor een mooi laagje waaraan zich diverse deeltjes kunnen hechten zoals onder andere: stof, rook,  zand en uitlaatgassen van auto’s, e.d..

Met enkel water krijg je al het “vuil” niet van je gezicht gereinigd.
We hebben allemaal met koken weleens olie op onze handen gekregen en met alleen water krijg je dit niet van je huid. Hier heb je een product zoals zeep voor nodig om de olie eraf te kunnen krijgen. Zo werkt het als het ware met het reinigen van je gezicht ook.

Draag je soms of zelfs wel dagelijks make-up? Dan hoop ik dat reinigen al in je systeem zit. Zo niet, dan kun je dit misschien wel aan je huid merken: hij kan o.a. dof, onzuiver, droog of geïrriteerd zijn. Zoals net al vermeld hierboven, krijgt je huid met een hoop invloeden te maken. Draag je make-up, dan zit er nog een extra laag op je huid.

Talg + transpiratie + make-up + invloeden van buiten af = reinigen echt een must!

Ook al draag je veel make-up, dan kun je toch een mooie, stralende en gezonde huid houden door goed en dagelijks te reinigen!

Gezichtsreinigingsproducten zijn er speciaal voor bedoeld om al het vuil en de make-up op subtiele wijze te verwijderen. Er zijn veel verschillende soorten gezichtsreinigers, elk voor een ander huidtype. In mijn praktijk en zelf gebruik ik uitsluitend de producten van Yon-Ka en daar is onderstaande productinformatie ook op gebaseerd. Diverse merken hebben dezelfde producten met dezelfde werking en functie.

Ik neem ze graag even met je door!

12376795_864293140345922_8838973974059989726_n
Reinigingsmelk is geschikt voor alle huidtypen
Dit product is zacht en geschikt voor het dagelijks reinigen en het verwijderen van make-up. Mocht je twijfelen wat jouw huidtype is, kies dan voor reinigingsmelk.
Hoe gebruik je het:
Doe een klein beetje product op de handen en breng dit aan op het gezicht, maak je handen even nat onder de kraan en maak circulerende bewegingen over het gezicht, spoel daarna af en dep het gezicht droog. Vervolgens kun je verder gaan met aanbrengen van een gezichtsverzorgingsproduct.

Reinigingsgel/ mousse is geschikt voor de normaal tot vette/ onzuivere huid
Dit product is zeer geschikt voor de vettere huid, omdat het grondiger reinigt dan de andere reinigingsproducten.
Hoe gebruik je het:
Doe een klein beetje product op natte handen en schuim dit langzaam op tussen de handen. Breng het schuimende product met circulerende bewegingen aan over het gezicht, spoel het daarna af en dep het gezicht droog en dan kun je verder gaan met aanbrengen van een gezichtsverzorgingsproduct.

Reinigingscrème is geschikt voor de zeer droge/gevoelige en oudere huid
Dit product is voller van structuur en bedoelt voor de zeer droge/ gevoelige en oudere huid. Tevens is reinigingscrème zeer geschikt voor het verwijderen van zware make-up (denk aan theatermake-up).
Hoe gebruik je het:
Doe een klein beetje product op de handen en breng dit aan op het gezicht, maak je handen even nat onder de kraan en maak circulerende bewegingen over het gezicht, spoel daarna af en dep het gezicht droog en dan kun je verder gaan met aanbrengen van een gezichtsverzorgingsproduct.

Micellaire water is geschikt voor alle huidtypen
Dit product is ideaal voor mensen die geen tot zeer licht make-up dragen en van makkelijk en snel houden. Tevens geschikt voor de zeer gevoelige huidtypes.
Hoe gebruik je het:
Neem 2 wattenschijfjes en breng hier wat van het product op aan. Reinig met de wattenschijfjes het gezicht van boven naar beneden en van binnen naar buiten (let op! niet kriskras over het gezicht wrijven dus). Pak elke keer als je op je voorhoofd begint nieuwe watjes met product. Herhaal dit totdat je schone watjes van je gezicht haalt, als de watjes schoon zijn, kun je verder gaan met het aanbrengen van een gezichtsverzorgingsproduct.

Een veel gemaakte fout met reinigingsmelk, gel en crème is dat mensen het aanbrengen op wattenschijfjes of een washandje. Doe dit niet! Het is zonde van je product want het kan zo zijn werk nauwelijks doen.

Untitled-1.jpg

Reinig jij je gezicht wel eens met reinigingsdoekjes?
Deze verdienen direct een enkeltje prullenbak!
Dit product is echt TROEP: de doekjes zitten vaak vol met alcohol. Alcohol is een hard product en niet goed voor de huid, het droogt ook nog eens uit en in plaats van het vuil van je huid te halen, wrijf je het er alleen maar dieper in.

Kies je 1 van de bovengenoemde producten, dan zit je helemaal goed!

Het reinigen van het gezicht hoor je 2 keer per dag te doen zowel in de ochtend als in de avond. Ja, dat lees je goed: 2 keer per dag! In de ochtend, omdat de huid zich in de nacht vernieuwt, je transpireert en je huid talg aanmaakt. Je wast in de ochtend waarschijnlijk je gezicht toch al, dus dan kun je het net zo goed gelijk goed doen met een reinigingsproduct. In de avond is het wassen van je gezicht belangrijk om alle vervuiling die zich in de loop van de dag heeft opgebouwd te verwijderen.

Na het reinigen van je huid worden je gezichtsverzorging ook optimaal opgenomen door de huid.  Als je een gezichtsproduct aanbrengt zonder het gezicht te reinigen, breng je het aan op een laagje vuil en kan het product niet doen wat het moet doen. Je krijgt dan niet het gewenste effect. Dat is natuurlijk niet alleen jammer voor het eindresultaat, maar ook zonde van die vaak wel prijzige producten.

Het gezicht reinigen is de belangrijkste, maar meest vergeten stap naar een mooie, stralende en gezonde huid. Het neemt slechts enkele minuutjes in beslag en het effect is waanzinnig!

Hopelijk wordt, na het lezen van deze blog, het dagelijks reinigen van je huid ook jou nieuwe ritueel.

Liefs, Joyce

www.frictio.nu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s