HIJ

Vanaf vandaag verwelkomen we een nieuwe blogster bij Iceland Joey. Wij hebben veel ontzag voor haar moed, omdat zij het aandurft bij Iceland Joey de sluier van de geheimhouding, het zwijgen, de schaamte en de ontkenning die om incest heen hangen, stukje bij beetje te verwijderen. Zij schrijft in iedere blog – stukje bij beetje – over haar ervaring met incest en hoe ingrijpend dat was voor haar leven en voor de ontwikkeling van haar identiteit en persoonlijkheid. Lees hier eerst onze intro.

Monique: “Zo voor deze eerste blog wil ik de lezer in verwarring brengen (m.b.t. het onderwerp), omdat ik zelf ook als kind heel lang in de war was. Wat mijn vader deed en of dat normaal was. Dit dubbele en ingewikkelde gevoel was misschien zelfs nog erger dan de incest an sich in het begin. Ik snapte echt niets van mijn gevoelens en van mijn copingsmechanisme.”

Onderstaande tekst kan als schokkend worden ervaren. 


Hij

Het is winter, wat later op de ochtend en het zonlicht schijnt een beetje door de gordijnen heen. Dit zorgt ervoor dat de slaapkamer in schemer is gehuld en ik zie alles flauw en voornamelijk in contouren. De slaapkamer ruikt een beetje muf, stinkt zelfs een beetje naar zweet en zo’n ochtendluchtje. Toch ruik ik ook een vleugje parfum en oh wat lig ik heerlijk zacht en warm onder de dekens en op het grote kussen. Hij ligt naast me en aait zachtjes over mijn buik en ik moet giechelen, dat kietelt! Hij fluistert in mijn oor dat ik zo’n lieve meid ben en dat hij het zo fijn vindt dat ik hem wakker kom maken.

Hij wrijft over mijn buik en tussen mijn benen, omhoog en omlaag, steeds heen en weer. Ik voel me prettig, maar ergens komt er een stemmetje in mijn hoofd die zachtjes zegt; ‘ga het bed uit’. Ik snap dat stemmetje niet, negeer het en blijf liggen. Onderwijl fluistert hij verder in mijn oor dat mijn poesje zo zacht is en ik moet weer lachen. Poesje?! hihihi  Hij duwt met zijn hand mijn benen uit elkaar, dit doet hij best ruw en ik verstijf een beetje. Dat stemmetje in mijn hoofd gaat steeds harder praten en zegt nu heel duidelijk ‘ga weg!’ ‘ga het bed uit’. Het maakt me verward en ik zeg tegen hem;  ‘ik ga naar beneden hoor’, maar hij zegt dat ik gewoon moet blijven liggen. Het is toch lekker warm en gezellig zo?! Dus… ja natuurlijk blijf ik liggen. Terwijl hij langs en tussen mijn benen wrijft, voel ik zijn deken licht op en neer gaan en vraag ik wat hij aan het doen is. Hij heeft het over geheimpjes en zegt sussend dat ik daar later nog wel achter kom, dat ik maar mijn ogen dicht moet doen en moet ontspannen. Ik doe mijn ogen dicht en voel dat de deken steeds sneller op en neer gaat en op dezelfde maat begint hij harder te wrijven, daar… bij mijn plasser.

beach

Inmiddels vind ik het niet fijn meer,  ik begrijp er niets van want wat is hij toch aan het doen? Ik voel mijn hartslag sneller gaan, mijn vingers en tenen gaan tintelen. Ik voel me een beetje misselijk worden dus ik houd mijn ogen stijf dicht. Hij begint harder te ademen, daarna te hijgen en even later hoor ik gekreun. Ik durf,  ondanks de schemer,  mijn ogen niet open te doen. Ik weet niet wat er zojuist gebeurd is, ik voel me nu heel ongemakkelijk en wil nu toch echt weg. Hij zegt;  ‘Zo nu kan je naar beneden en denk er om hè…..ons geheimpje’. Ik vlieg het bed uit en ga naar mijn kamer. Ik moet er echt even over nadenken, wat deed hij nou toch? Waarom was dit een geheimpje?  Het is geheim voor kleuters dat sinterklaas niet bestaat, maar dit?! Ik snap er werkelijk niets van en na een tijdje dubben besluit ik het van me af te zetten en ga ik spelen. Later op de dag ben ik alles allang weer vergeten. Ik voel me weer prima.

Ik… ik ben hier 8 of 9 en die ‘hij’ is mijn vader. De man waar ik heel erg tegenop kijk en waarbij ik soms bijna barst van verlangen. Verlangen om aandacht en waardering.

Ik….. ik heb zojuist mijn eerste incestervaring achter de rug. Gelukkig snap ik er nog niets van en weet ik niet dat er nog vele van deze ervaringen gaan volgen.

Jij….jij hebt misschien vragen of soortgelijke ervaringen en hebt er misschien nog nooit over gesproken.

Wil je met ons napraten over dit onderwerp? Dat kan via contact@icelandjoey.com.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s