START SPREEKUUR “PIJN IN JE RELATIE” – vanaf dinsdag 3 januari

Vanaf dinsdag 3 januari start het spreekuur “Pijn in je relatie” in Strijen. Het spreekuur is op afspraak en wordt gedaan door Alinde Baljon, maatschappelijk werker met een ruime ervaring in het maatschappelijk werk en gezinscoaching. 

Tijdens het spreekuur kun je samen met Alinde kijken naar jouw situatie. De reden dat het spreekuur en de mogelijkheid tot begeleidingsgesprekken is opgezet, is vanwege het feit dat er nog altijd een behoorlijk taboe heerst op relatieproblemen en dat mensen vaak een hoge drempel ervaren om hulp te zoeken. Alinde heeft in haar spreekkamer gemerkt, dat het voor mensen vaak moeilijk is om hierover te praten. De eerste stap zetten is niet eenvoudig. Dat heeft met verschillende redenen te maken, zoals schaamte, het gevoel hebben dat de problemen in de relatie “normaal” zijn, maar daarnaast voelen dat het “toch niet o.k. is”, het heersende beeld in de maatschappij en nog vele andere redenen.

Partners kunnen zichzelf en de ander op vele verschillende manieren “geweld” aandoen in de relatie, terwijl dat misschien op het eerste gezicht niet zo lijkt. Dat kan zijn in de vorm van verbale ruzies, maar ook bijvoorbeeld in het feit dat de ene partner alles bepaalt in de relatie en de ander zichzelf wegcijfert. Of dat er misschien helemaal niet meer gesproken wordt (over belangrijke onderwerpen). Of dat er lichamelijk en/of seksueel geweld is. Want, ook dat komt veel vaker voor dan we zouden willen geloven.

Toch is het zo dat – ook al heb je het idee dat je vastzit en het gevoel dat je er niet meer uitkomt –  er altijd mogelijkheden zijn!

Heb je behoefte om naar het laagdrempelige spreekuur te komen om over je situatie te praten met een maatschappelijk werker of wil je graag begeleidingsgesprekken, schroom dan niet om een afspraak te maken op het spreekuur via 06-53518321 (afspraken gaan via Linda). Je mag natuurlijk ook eerst een email sturen naar Alinde via contact@icelandjoey.com als je dat prettiger vindt.

Het spreekuur is kosteloos. Een gesprek op het spreekuur duurt maximaal 30 minuten.
Alinde werkt o.b.v. een privacyreglement en heeft geheimhoudingsplicht.

Vervolggesprekken kosten EUR 30,- per 45 minuten. Gesprekken bij een maatschappelijk werker worden vaak vergoed door de zorgverzekeraar. Je kunt dat altijd navragen bij je zorgverzekering.

Adres: Spiritual Balance, Boompjesstraat 27 in Strijen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s