INSTANT FACELIFT

Door: Joyce

De herfst verandert langzaam in de winter; ik vind het een heerlijk seizoen!
De dagen worden korter, de kaarsjes kunnen weer aan,  hier en daar hangen er nog wat mooie gekleurde blaadjes aan de bomen. De dagen wisselen af en toe tussen regen en een zonnetje, maar in de nacht kan het ook al flink vriezen.
Heerlijk om onder een dekentje te zitten met een warme mok chocomel met een grote toef slagroom!

Het afwisselende weer van de winter heeft zijn invloed op onze huid.
Of je nu veel op de fiets of in de auto zit, onze huid krijgt het in dit seizoen toch flink te verduren (met name ons gezicht, deze wordt te allen tijde bloot gesteld aan alle seizoenen en weersomstandigheden). Buiten kunnen er flinke windstoten staan, de temperatuur neemt af, regen, hagel en vorst; je krijgt overal mee te maken.

Binnen in huis en in de auto zijn we al lekker aan het stoken met de verwarming, want het wordt immers kouder buiten en we willen het aangenaam warm hebben.

Wie kent het niet in deze tijd van het jaar: je komt net uit een regenbui of je komt onder de douche vandaan en je gezicht voelt strak, je glimt en misschien ben je ietwat schilferig bij de haargrens:  ik noem het altijd de INSTANT FACELIFT.

Bijvoorbeeld: je stapt net van je fiets, het is buiten onder de 5 graden of met een flinke regenbui, je gaat je huis binnen waar het gemiddeld 22 graden is en BAM, klap in je gezicht! Uiteraard geld dit andersom ook.

48_gear_rain_esspeaphotography

Deze “INSTANT FACELIFT” komt in de herfst en winter veel voor, maar hoe komt dat dan precies?

Het perfecte recept voor deze mooie, maar oh zo oncomfortabele facelift is
o.a. een combinatie van regen, kou, verwarming, te heet douchen en de verkeerde dag- en/of nachtverzorging.

Wat ik in mijn praktijk vaak merk is dat mensen al jarenlang dezelfde dag- en/of nachtcrème gebruiken. Deze is men ooit gaan gebruiken op aanraden van een vriendin, verkoper, schoonheidsspecialiste of ze vinden het zelf een perfect product.

Check met regelmaat je gezichtsverzorgingsproducten. Wat heb je eigenlijk allemaal voor producten staan, gebruik je ze allemaal, hoe lang staan ze al open, doen ze nog wat ze horen te doen? Door de jaren heen verandert je huid en dus ook wat hij nodig heeft. Door goed naar je huid te luisteren, kun je erachter komen wat dat is en wat je kan doen om hem goed te onderhouden.

Ik vergelijk het gebruiken van dag- en nachtverzorging altijd met de kledingkast.
Bedenk maar zo, je stopt nu je luchtige zomerkleding weg en de herfst- en dikke wintercollectie verschijnt langzaam in je kast.

Zo werkt het ook voor de huid: in de zomer wanneer het warm is, zweet je meer en omdat je huid meer talg aanmaakt, ben je vaak gebaat bij een lichte en luchtige huidverzorging. In de winter heeft de huid meer nodig door de diverse temperatuurswisselingen die er voor zorgen dat onze huid erg uitdroogt. In deze periode is de huid gebaat bij meer voeding door middel van het toevoegen van een serum aan je crème of een vollere, voedende crème.

Door een serum toe te voegen aan je crème of  door een meer voedende of volle crème te smeren kan je de huid te voeden waardoor je kan zorgen dat hij weer lekker soepel aan gaat voelen.

Helaas kan ik je niet via een blog helpen met wat voor jou nu de meest geschikte crème is. Vanaf hier kan ik niet zien wat jouw huidtype is en wat hij nodig heeft.
Ik vind het zelf dan ook altijd erg knap dat de mensen bij een parfumerie of een drogist zouden kunnen zien wat voor huidtype je hebt en wat precies geschikt is voor jouw huid. Vooral op zo, pak hem beet, een meter afstand met je make-up nog op en terwijl je net van buiten naar binnen komt lopen…

Zorg dat je naar een professional gaat of vraag wat testers als je tevreden bent over de producten die je al gebruikt. Zo krijg jij het juiste advies voor jouw huidtype en kan je je jouw huid geven wat hij nodig heeft!

Liefs,
Joyce

bellacomface1-1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s