SALT OF THE EARTH: GLANSRIJK DOOR DE TEST!

Door: Alinde

De afgelopen twee weken testte ik de deodorant spray “Pure Aura” van Salt of the Earth. Het was de eerste keer dat ik een deodorant gebruikte die vegan-proof is en ik moet je zeggen: hij heeft de test glansrijk doorstaan! Hoewel het geen zomer is, ben ik een fervent sporter, dus mijn nieuwe deodorant moest het doen met zweetklieren die – als een warme zomer in de Tropen – overuren draaiden.

Laten we er geen doekjes om winden. Hieronder de punten waarom deze deodorant het proberen waard is!

1.    Het werkt!!

Geen nare zweetgeur aan het einde van de dag: je blijft okselfris tot laat in de avond..Zelfs na het sporten – voordat je onder de douche gaat – kun je jezelf nog steeds vertonen in de sportzaal voor een cooldown, zonder dat mensen weglopen of niet binnen een straal van 5 meter in je buurt durven komen…;)

2.    Het heeft een heerlijke geur: lavendel gecombineerd met vanille

3.    Het is niet getest op dieren! (daar worden we heel blij van!)

4.    Het bevat geen palmolie!

Wist je dat er in het regenwoud van Indonesië 300 voetbalvelden PER UUR aan bomen worden gekapt voor de productie en verwerking van palmolie? En dat Nederland een van de grootste afnemers is van palmolie en dat het in onnoemelijk veel producten van bijv. Unilever is verwerkt? En, het meest trieste feit: wist je dat er hierdoor 3000 tot 5000 oerang oetans per jaar sterven? En dat niet alleen heel veel oerang oetans hun leefgebied kwijtraken, maar ook verbranden doordat de palmolievelden in brand worden gestoken…? Om nog maar niet te spreken over de andere dieren..

salt-of-the-earth-pure-aura-scented-deodorant-spray-for-women-100mldeodorant-and-antiperspirant-salt-of-the-earth_7611_500x579

5.    Het is een pompspray en bevat dus geen CFK’s of drijfgassen!

6.    Het bevat geen alcohol, parabenen, aluminium chlorohydrate en conserveringsmiddelen!

Niet alleen beter voor je huid, maar het gaat verder: onze huidlagen laten de schadelijke stoffen door, waardoor bestanddelen in de bloedbaan terechtkomen. Ons lichaam “ruimt” dat in zekere mate voor een gedeelte op, maar niet voor 100%.

7.    Het bestaat uit natuurlijke mineraalzouten!

8.    Het geeft geen witte vlekken op je kleding!


Wat zouden eventuele downsides kunnen zijn?

1.    De prijs.

Deze ligt rond de 7,-. Dat is al gauw 2 tot 3 keer zo duur dan een deospray van bijvoorbeeld Dove of Rexona. Daarnaast is mijn verwachting dat de Salt of Earth deospray sneller op zal zijn dan de reguliere deospray of stick.

2.    Na het opspuiten van de spray, voelen je oksels even nattig aan.

Het is handig om even 2 minuten te wachten, voordat je je kleding aantrekt. De spray moet op je huid even drogen.

3.    Niet te koop bij een reguliere supermarkt, zoals AH, Jumbo of Bas van der Heijden. Ook niet bij drogisterijen als de Etos of het Kruidvat.

Via internet is de deorspray overigens makkelijk te krijgen en laten we vooral de “groene winkels”  niet vergeten. Als je de deo wilt kopen, zou ik hem even googelen. Dan kom je hem in veelvoud tegen.

Al met al vind ik het een aanrader! Je hoeft absoluut niet veganistisch te zijn of te worden om deze spray te kopen. Je hoeft ook je levensstijl niet om te gooien. Het allerbelangrijkste is, dat je met deze deospray iets goeds doet voor je eigen welzijn en in het verloop daarvan voor dieren en het milieu! In een tijd waarin veel mensen bewuster gaan leven, geeft het een prettig gevoel dat er steeds meer producten komen, waarbij we echt het verschil kunnen maken.

Ik zou zeggen: give it a go! ❤

Zonnige groetjes,

Alinde

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s