JOYCE’S ZOEKTOCHT NAAR DE JUISTE HUIDVERZORGING

Jij zult – net zoals ik –  inmiddels door de jaren heen voldoende merken en smeersels hebben uitgeprobeerd.

Zelf begon ik hier op jonge leeftijd al mee, dit omdat ik helaas al vanaf groep 6/7 helemaal onder de puistjes zat… Van mijn moeder mocht ik geen Clearasil gebruiken, want dit was toch wel erg agressief voor zo’n jonge huid. Na zelf thuis wat te hebben aangemodderd met de acné producten verkrijgbaar bij de drogisterij – uiteraard vergelijkbaar met een Clearasil – merkte ik geen verbetering.

Wat ik me nog heel goed herinner is dat mijn gezicht altijd erg strak, trekkerig en droog aan voelde na het gebruik van de producten. Clearasil en vergelijkbare producten zijn ontzettend slecht voor de huid. In tegenstelling tot het verminderen van de puistjes en het verzachten van de huid, doen ze dat verre van. Ze zorgen voor nog meer huidirritatie, verstoren de natuurlijke zuurmantel van het gezicht en drogen de huid ontzettend uit.
Vaak werken deze zeer synthetische producten dus erg averechts. Ze zitten vaak vol zwarte, ontvettende stoffen, alcohol, zuren en in het verleden ook nog met parabenen.

Om er nog een schepje boven op te doen, kreeg ik – nadat het niet meer werd – van de huisarts 2 producten, een voor in de nacht, wat mijn kussensloop compleet uitbleekte en een gezichtscrème. Met beide producten mocht ik niet in de zon; bedenk maar eens wat een troep dat moet zijn geweest!
Het werd er wel iets minder van, maar het was nou niet om over naar huis te schrijven. (Inmiddels waren er al wat jaartjes verstreken en zat ik al op de middelbare school)

stock4
Ik heb netjes de producten opgemaakt en ben toen naar een parfumerie gegaan om me te laten infomeren over voor mij geschikte huidverzorging.

Na vriendelijk te zijn geholpen en een starterskit mee te hebben gekregen van Biotherm voor de jonge huid (onder de 20) was ik daar wel redelijk over te spreken. Toch vond ik de producten in de loop der tijd niet meer prettig aanvoelen, de opvolgende lijn die na de jonge huid kwam vond ik veel te zwaar en vet aanvoelen. Tijd om opzoek te gaan naar nieuwe gezichtsverzorging.

Ik had altijd al eens een bezoek aan de schoonheidsspecialiste willen brengen en ik ben dit ook gaan doen. Zij werkte met het merk Aveda, wat een natuurlijk merk is. Na een uitgebreide huidanalyse en mijn verzoek waar ik aan wilde werken wat betreft huidverzorging, werd er een behandelplan opgezet.
De behandeling was heerlijk en de producten voelde ook heerlijk aan. Ik heb toen gelijk de producten aangeschaft die bij mijn huid pasten, zodat ik thuis ook dagelijks aan de slag kon om die huid weer acné vrij te krijgen!

Na jarenlang met Aveda te hebben gesmeerd, verdwenen de producten die ik gebruikte en werden ze aangepast. Helaas vond ik ze vanaf dat moment niet lekker meer en ben ik over gestapt op een ander merk, waar zij in de salon ook mee werkte: Guinot.
Guinot was een prettig merk, maar aanzienlijk duurder dan de producten van Aveda die ik gebruikte. Daardoor heb ik af en toe een uitstapte gemaakt naar een ander merk , want  – laten we eerlijk zijn – je portemonnee moet het ook wel aan kunnen.

yonka natuur bl w.jpg

Inmiddels ging ik naar een andere schoonheidsspecialiste, omdat mij oude ging verhuizen naar een andere provincie (heb het graag in de buurt)…
Ik ben toen overgestapt naar haar producten van Aknorm: 2 verschillende om overdag te hydrateren en om in de avond nog altijd aan die acné te werken, want die was helaas nog niet helemaal weg. De producten waren heel betaalbaar, maar ik vond ze absoluut niet lekker ruiken.

Door de jaren heen hebben we wel wat vooruitgang geboekt met de acné, maar helemaal weg was het nog altijd niet. Inmiddels was het gezakt van mijn voorhoofd naar mijn onderkaak. Later leerde ik dat dit dus hormonale acné is.

Inmiddels was ik al in de twintig en ben ik steeds meer online gaan lezen en zoeken op internet. En hebben nog wat merken de revue gepasseerd.

Als je nu kijkt bij de drogisterij en parfumerie dan zijn er zo ontzettend veel merken! Je bent jaren op zoek naar de juiste gezichtsverzorging; je wilt dat het lekker voelt, ruikt, werkt en dat het ook nog in een mooie verpakking zit, want het oog wil ook wat!
Er zijn nog zo ontzettend veel meer merken dan je enkel in de winkels ziet. Dit zijn vaak de merken voor de professionals en zijn vaak alleen verkrijgbaar bij de schoonheidsspecialistes.

Na jaren van mijn persoonlijk zoektocht kwam daar nu ook mijn professionele zoektocht bij naar het merk. En, INEENS kwam Yon-Ka op mijn pad, dat eigenlijk  staat voor alles waar ik als persoon en professional voor sta.

Yon-Ka staat voor Natuur, Wetenschap, Werkzaamheid, High Touch Expertise en Wellness. Dit heerlijke phyto- aromatherapie merk is ook nog eens cruelty-free!
Ik word zo ontzettend blij van die prachtige uitgebreide lijn aan verzorgingsproducten.

c_logo_yonka_n100

Meer weten over YON-Ka?
In mijn volgende blog vertel ik je erover!

Liefs,

Joyce

Advertisements

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s