Spiritual Balance

Ruim 8 jaar geleden de grote sprong in het diepe gewaagd; in zo’n klein, maar vooral leuk dorp als Strijen, een spiritueel centrum openen is niet echt een alledaags gebeuren, wetende dat ik in het begin wellicht op heel wat weerstand zou stuiten. En dat gebeurde dan ook, vanuit de kerk, de wat oudere inwoners, een ietwat sceptische gemeenteraad. Maar, na deze superjaren die achter mij liggen kan ik naar eer en geweten zeggen dat alle  “pleiten beslecht” zijn zoals dat zo mooi heet en dat ik toch een aardig “bestaansrecht” heb.

Zoals gezegd ruim 8 jaar geleden begonnen met een centrum om met name de mensen die gebukt gaan onder angst- en paniekstoornissen een zetje te kunnen geven, hen weer te leren leven, voorbij hun angsten en paniek. Om op allerlei manieren ontspanning te kunnen bieden, hetzij door gesprekken, hetzij door meditatie en yoga.

Natuurlijk is er in de loop van die jaren een en ander veranderd en vooral uitgebreid, maar alles vanuit de gedachte om mensen ontspanning en gezondheid te bieden en hen meer bewust te laten worden van zichzelf, hun wensen, hun verlangens, maar ook van hun  onderhuidse problemen die een onbezorgder leven in de weg staan.
Natuurlijk speelt mijn spirituele, licht boeddhistische overtuiging daarin een grote rol; mensen bewust te laten worden wat “leven” eigenlijk is, en “leven” bestaat voor mij niet uit “overleven”maar uit “be-leven”; zelf (weer) de touwtjes in handen krijgen, zelf keuzes maken, en met name voor jezelf. Weer leren leven vanuit liefde en niet meer vanuit angst.

Inmiddels bieden we in Spiritual Balance een breed scala aan natuurgeneeskundige behandelingen, vele massagevormen (ook de therapeutische bij bijvoorbeeld fibromyalgie, hoofdpijnmassage), coaching & counselling en, het kan niet uitblijven, ook de magnetiseerbehandelingen en intuitieve therapieën.

De winkel heeft een jaar of drie geleden een eigen naam gekregen; De Groene Pionier. Een winkel met een ruime sortering natuurvoeding, een uitgebreid gluten- en lactosevrij assortiment, maar ook leuke hebbedingetjes met een spiritueel tintje.  Onder één dak vind je behalve de massage/behandelkamers ook nog onze cursus- en workshopsruimtes; hier kun je dagelijks terecht  voor een portie geestelijke ontspanning (yoga, dans, meditatie), maar ook ben je natuurlijk welkom bij onze inspirerende avonden (klankschaalconcert, mediumavonden, lezingen, creatieve workshops, cursussen en opleidingen) .

Via onze website www.spiritualbalance.nl vind je alle informatie die je wellicht een zetje kan geven op weg naar een bewuster en meer ontspannen manier van leven.

Alle posts van Linda Paaij kun je terugvinden in de categorie GEZONDHEID!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s